Χάρης Δούκας: «Κλείδωσε» για επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ

«Κλείδωσε» η θέση για τον επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και όπως είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, o ο νέος δήμαρχος Αθηναίων θα αναλάβει να ηγηθεί της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, με στόχο ακόμα και να κατακτήσει τη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Πώς μπορεί να συμβεί αυτό; Η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στην ΚΕΔΕ αναμένεται να κερδίσει περίπου 10 έδρες. Με δεδομένο ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 1 με 2 έδρες «αυτόματα» δημιουργείται μια «κεντροαριστερή» συμμαχία με 11 ή 12 έδρες μέσα στους κόλπους της ΚΕΔΕ. Είναι όμως αρκετή για να επικρατήσει έναντι του υποψήφιου της ΝΔ, δημάρχου Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου; Από μόνη της όχι.

Ωστόσο είναι η ΝΔ να κατέβει με δύο υποψήφιους στις εκλογές της ΚΕΔΕ. Πέραν του «επίσημου» κ. Κυρίζογλου, υποψήφιος αναμένεται να κατέλθει και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ΚΕΔΕ, εφόσον τελικά διεκδικήσει την προεδρία μπορεί να λάβει έως και 5 έδρες.

Με αυτά τα δεδομένα μια συμμαχία της παράταξη Κωνσταντέλλου με αυτή του ΠΑΣΟΚ και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φτάσει τις 16 ή 17 έδρες και να εκλέξει νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ το νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος, διατηρεί διαύλους επικοινωνίας τόσο με τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολα τα παραπάνω σενάρια, δεν είναι δύσκολο να υλοποιηθούν. Εξάλλου το πρώτο βήμα έγινε με την απόφαση Δούκα να τεθεί επικεφαλής της «πράσινης» παράταξης στην ΚΕΔΕ.
Σε κάθε περίπτωση τα νέα δεδομένα αναμένεται να προκαλέσουν τεράστιο πονοκέφαλο στο Μαξίμου και τον Μητσοτάκη, αφού το κυβερνών κόμμα μετά την «σφαλιάρα» του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, πιθανά να βρεθεί με μια έκπληξη μεγατόνων και να χάσει το «έλεγχο» της ΚΕΔΕ από τα χέρια της…

Σχετικά